Privacy Policy

До публічного договору купівлі-продажу товару.

Політика конфіденційності

    1. ТЕРМІНИ І ВИЗНАЧЕННЯ
    “САЙТ”означає сукупність веб-сторінок, що розміщені за адресою: https://foberini.com/.
    “КОМПАНІЯ”означає юридичну особу, що зареєстрована та діє відповідно норм та вимог чинного законодавства України: Фізична-особа підприємець Лимаренко Ірина Миколаївна, код ЄДРПОУ 3084209865.   
    “ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ”означає дані або сукупність даних про фізичну особу, за допомогою яких її можна ідентифікувати.
    “КЛІЄНТ/ВІДВІДУВАЧ САЙТУ” означає фізичну особу, яка здійснила резервування або покупку Товарів на Сайті та/або фізична особа, яка відвідала хоча б одну веб-сторінку Сайту.
    “ТОВАР” означає окрему рухому річ, сукупність рухомих речей (крім грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, майнових прав та обов'язків), та які є у вільному продажі (не зняті з продажу, не зарезервовані іншими особами та щодо яких відсутні інші обмеження) на Сайті.
    “COOKIE (КУКІ)”означає текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп'ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

    2. ПРО КОМПАНІЮ

    2.1.Фізична-особа підприємець Лимаренко Ірина Миколаївна, (код ЄДРПОУ 3084209865, юридична адреса: 19800, Черкаська область, Драбівський район, селище міського типу Драбів, вул. Набережна, буд. 2/12, квартира 50) є адміністратором магазину “FOBERINI".

    2.2. Компанія з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами; в зв'язку з чим, Компанія прагне захищати конфіденційність персональних даних, тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту кожному користувачеві.

    2.3. Компанія контролює способи збору Персональних даних і визначає цілі, для яких персональні дані використовуються Компанією. Компанія є «контролером даних» для цілей Генерального регламенту про захист даних ЄС 2016/679 (EU General Data Protection Regulation, далі «GDPR») та іншого європейського законодавства про захист даних, а також «власником персональних даних» в розумінні Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 р. № 2297-VI.

    2.4. Компанія обробляє Персональні дані лише в разі, якщо виконано одну з умов, зазначених у статті 6 GDPR, в тому числі, але не виключно:

    2.4.1. Клієнт/відвідувач Сайту надав згоду на обробку Персональних даних;

    2.4.2. Обробка необхідна з метою укладення /виконання договору купівлі - продажу або надання послуг Клієнту/відвідувачу Сайту;

    2.4.3. Така обробка вимагається законодавством країн, в які/з яких здійснюється поставка товару тощо.

    2.5. Зареєструвавшись на Сайті Клієнт/відвідувач Сайту тим самим погоджується на передачу Компанії своїх персональних даних, їх обробку, зберігання і використання, в тому числі третіми особами, відповідно до цієї Політики конфіденційності.

    3. ТИПИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ, ЩО ОБРОБЛЯЮТЬСЯ

    3.1. Компанія може збирати та обробляти такі категорії Персональних даних:

    3.1.1. Ім'я/прізвище, номер паспорту, інші ідентифікаційні дані.

    Наприклад, Компанія може записати ім'я/прізвище, приставку до імені/звання, стать, дату народження, громадянство, країну проживання та номер паспорта.

    3.1.2. Контактні дані та особистий рахунок або реєстраційні дані.

    Контактні дані можуть включати адресу, номер телефону та електронну адресу. Коли Клієнт/відвідувач Сайту створює особистий рахунок або замовляє послугу, Компанія також може записувати дані його реєстрації та іншу інформацію, яку Клієнт/ відвідувач Сайту ввів в особистому рахунку або реєстраційній формі.

    3.1.3. Інформація про резервування та/або придбання.

    Коли Клієнт/ відвідувач Сайту здійснює покупку або резервування у Компанії Товару, Компанія обробляє інформацію про такі дії. Ця інформація може включати дані Товару, ціни, дату оплати,резервування. Окрім того, Компанія обробляє інформацію у зв'язку з додатковими послугами (такими як доставка, повернення та ін.).

    3.1.4. Участь у програмі лояльності Компанії (за наявності такої програми).

    Коли Клієнт / відвідувач Сайту стає членом однієї з програм лояльності, Компанія здійснює обробку клієнтського номеру, бонусів, типу і рівня клієнтської участі, інші відомості у зв'язку з участю у програмі.

    3.1.5. Спілкування Компанії з Клієнтом/ відвідувачем Сайту.

    Коли Клієнт / відвідувач Сайту надсилає Компанії електронного листа, звертається у чаті або через соціальну мережу, Компанія реєструє таке спілкування. Також Компанія реєструє уподобання Клієнта / відвідувача Сайту стосовно способів спілкування. Наприклад, коли Клієнт / відвідувач Сайту відписуються від однієї з розсилок Компанії або обирає, щоб інформація стосовно резервування (таку як оплата, доставка, участь у програмі лояльності і т.п.) надходила іншими каналами (наприклад, WhatsApp, Facebook Messenger та ін.). Коли Клієнт / відвідувач Сайту телефонує у службу підтримки, Компанія реєструє питання або скаргу в базі даних. Компанія також записує телефонні розмови для тренування та запобігання шахрайству.

    3.1.6. Інформація, яку збирає Компанія, коли Клієнт / відвідувач Сайту користуватися Сайтом, іншими цифровими носіями.

    • Коли Клієнт / відвідувач Сайту відвідує Сайт або користуєтеся одним із мобільних додатків Компанії (за наявності), можлива реєстрація IP-адреси, типу браузера, операційної системи, сайту, через посилання на якому Клієнт / відвідувач Сайту зайшов, поведінку перегляду і користування додатком. Також Компанія збирає інформацію через кукі-файли та подібні технології, коли Клієнт / відвідувач Сайту відвідуєте Сайт або користуватися мобільним додатком Компанії (за наявності). Компанія може одержувати автоматичне повідомлення, коли Клієнт / відвідувач Сайту відкриває електронні листи від Компанії або натискає на посилання у цих листах.
    • З дозволу Клієнта / відвідувача Сайту Компанія також одержує дані про його місцезнаходження.
    • Також Клієнт / відвідувач Сайту може погодитися надавати Компанії доступ до певних даних, що зберігаються на його мобільному телефоні (фотографії та контакти).

    3.1.7.Інформація про соціальні мережі.

    Коли Клієнт / відвідувач Сайту надсилає Компанії електронного листа, звертається у чаті або через соціальну мережу, Компанія реєструє таке спілкування. Також Компанія реєструє уподобання Клієнта / відвідувача Сайту стосовно способів спілкування. Наприклад, коли Клієнт / відвідувач Сайту відписуєтеся від однієї з розсилок Компанії або обирає, щоб інформація стосовно резервування (таку як оплата, доставка, участь у програмі лояльності і т.п.) надходила іншими каналами (наприклад, WhatsApp, Facebook Messenger та ін.). Коли Клієнт / відвідувач Сайту телефонує у службу підтримки, Компанія реєструє питання або скаргу в базі даних. Компанія також записує телефонні розмови для тренування та запобігання шахрайству.

    3.1.8. Дані, якими Клієнт / відвідувач Сайту вирішив поділитися з Компанією.

    • Клієнт / відвідувач Сайту може вирішити поділитися з Компанією даними, наприклад, коли Клієнт / відвідувач Сайту залишає для Компанії коментар у Facebook, заповнює анкету клієнта або подає заявку на конкурс (акцію або іншу нашу соціальну маркетингову активність).
    • Кукі-файли та подібні технології. Коли Клієнт / відвідувач Сайту користується Сайтом та/або мобільним додатком (за наявності), Компанія збирає інформацію через кукі-файли та подібні технології.
    • Особливі послуги, додатки або події. Для особливих послуг, додатків або подій Компанія збирає інші типи даних і використовує ці дані для інших цілей, ніж описані у цій Політиці конфіденційності. Компанія інформує Клієнта / відвідувача Сайту про це, коли Клієнт / відвідувач Сайту підписуєтеся на особливі послуги, події або завантажує додаток (за наявності).

    3.1.9. Компанія НЕ збирає, НЕ обробляє та НЕ зберігає жодні Персональні дані, що стосуються процедури оплати вартості Товару за допомогою системи інтернет платежів, що встановлена на Сайті. Компанія не несе жодної відповідальності та не бере на себе жодних зобов'язань щодо обробки Персональних даних Клієнта при використанні ним системи інтернет платежів.

    4. ЗБІР ТА ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

    4.1. Володільцем та розпорядником персональних даних користувачів Сайту є ФОП Лимаренко Ірина Миколаївна.

    4.2. При використанні користувачем сервісів Сайту Компанією здійснюється обробка даних користувача, а саме:

    4.2.1. даних, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;

    4.2.2.файли cookie;

    4.2.3. ір-адреси;

    4.2.4. параметри і налаштувань інтернет-браузерів (User-agent) та ін.

    4.2. Компанія збирає тільки ті персональні дані (наприклад, ім'я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Клієнтом / відвідувачем Сайту як суб'єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки. При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи до системи. Компанія обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідного виключно для виконання запиту суб'єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується не обов'язкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації. Компанія не збирає будь-яку інформацію, до обробки якої, законодавством встановлені певні вимоги, як-то інформація про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання в скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»). Компанія збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

    5. ЦІЛІ ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

    5.1. Головні цілі використання Компанією Персональних даних Клієнта / відвідувача Сайту такі:

    5.1.1.Продаж Товарів через Сайт та надання супутніх послуг.

    Для обробляння резервувань та покупок Компанія має обробляти більшість даних, наведених вище. Наприклад, для доставки Товару потрібне ім'я/прізвище, номер паспорта, інша інформація, що ідентифікує Клієнта / відвідувача Сайту.

    5.1.2. Для забезпечення програм лояльності (у разі наявності таких).

    Щоб надавати знижки за програмами лояльності, Компанія використовує дані, пов'язані з членством, дані резервування, замовлення та придбань Клієнта / відвідувача Сайту.

    5.1.3. Для надання онлайн послуг та мобільних додатків (за наявності).

      • Наприклад, ми використовуємо ім'я/прізвище і дані Товару, коли Клієнт / відвідувач Сайту придбає Товар або замовляє послугу через додаток (за наявності).
      • Деякі з онлайн послуг та мобільних додатків (за наявності) використовують місцезнаходження, наприклад, щоб показувати найближче цікаве для Клієнта / відвідувача Сайту місце.
      • Для полегшення користування онлайн послугами або додатками (за наявності) Компанія може аналізувати дані, які збирає, коли використовує цифрові носії, та поєднувати їх із даними, зібраними через кукі-файли та подібні технології (дивіться вище). Наприклад, щоб розуміти, який цифровий канал (електронна пошта, соціальні мережі) або пристрій (десктоп, ноутбук, мобільний) є бажаним для Клієнта / відвідувача Сайту, щоб Компанія могла обмежувати зв'язок із Клієнтом / відвідувачем Сайту цим каналом або пристроєм.

      5.1.4. Для статистичного дослідження.

      • Загальні дані. Компанія використовує автоматичні засоби для проведення статистичного дослідження загальних тенденцій продажів, користування Сайтом, результативності маркетингових активностей, програмами лояльності, додатками (за наявності) та соціальними мережами, а також поведінки і уподобання клієнтів та користувачів.
      • Категорії даних. Для виконання цього дослідження Компанія може використовувати категорії даних, описані вище, включно з даними замовлень, придбані додаткові послуги, профіль у програмі лояльності, та особисті дані (стать, поштовий індекс). Компанія поєднує ці дані із даними, зібраними через кукі-файли та подібні технології, коли Клієнт / відвідувач Сайту відвідує Сайт або користуватися мобільними додатками (за наявності). Компанія об'єднує їх із даними (узагальненими), зібраними третіми особами за допомогою аналітичних або маркетингових кукі-файлів та подібних технологій. Для аналізу Компанія використовує лише узагальнені дані і не використовує ім'я або електронну адресу Клієнта / відвідувача Сайту. Без згоди Клієнта / відвідувача Сайту Компанія не використовує особливі категорії даних для цього статистичного дослідження.
      • Приклади. Компанія використовує дані замовлення та придбаних додаткових послуг для формування найбільш оптимального асортименту товарів та послуг і забезпечення доречних пропозицій. Наприклад, Компанія використовує анкетування клієнтів для вимірювання рівня задоволення, щоб розуміти, що є важливим для клієнтів, і як Компанія може покращити послуги та сформувати актуальний асортимент товарів. Компанія використовує кукі-файли та подібні технології, щоб оцінювати, як відвідувачі переглядають Сайт, щоб Компанія могла зробити навігацію зручнішою.
      • Правове підґрунтя. Компанія обробляє Персональні дані для виключно законних цілей, щоб пропонувати найбільш цікаві для Клієнтів Товари та послуги, покращувати програми лояльності, надавати адекватніше підтримку клієнтам, покращувати дизайн і вміст сайтів та мобільних додатків (за наявності).
      • Право на оскарження. Клієнт / відвідувач Сайту має право в будь-який час оскаржити, на підставах, пов'язаних із конкретною ситуацію, обробляння своїх Персональних даних для статистичного дослідження (див. нижче «Ваші права»).

      5.1.5. Щоб надсилати оновлення та спеціальні пропозиції за інтересами Клієнта / відвідувача Сайту.

      • Комунікація. Коли Клієнт / відвідувач Сайту робить на Сайті замовлення Товару, Компанія надсилає персоналізовану рекламу та спеціальні пропозиції в електронних листах, пов'язаних із таким замовленням. Також Клієнт / відвідувач Сайту може підписатися на електронні розсилки або мобільні пуш-повідомлення із оновленнями та спеціальними пропозиціями, налаштованими на їх інтереси. Наприклад, Клієнт / відвідувач Сайту може підписатися на розсилку новин FOBERINI, що інформуватиме про привабливі ціни, новинки сезону, пакетні пропозиції та повідомлятиме останні новини. Із дозволу Клієнта / відвідувача Сайту Компанія може також надсилати електронні листи з особливої нагоди, таких як спеціальні пропозиції до дня народження або персоналізовані пропозиції.
      • Компанія також може використовувати інші комунікаційні канали, щоб надсилати персоналізовану рекламу, такі як звичайна пошта або, за згодою Клієнта / відвідувача Сайту, соціальні канали (такі як Facebook Messenger, WhatsApp, Viber).
      • Персоналізовані пропозиції. У повідомлення Компанії до Клієнта / відвідувача Сайту (дивіться вище) включаються персоналізовані пропозиції FOBERINI та партнерів, пов'язані з послугами та Товарами FOBERINI .
      • Згода, відкликання згоди, відписка, право на оскарження. Компанія надсилає електронні повідомлення та мобільні пуш-повідомлення з оновленнями та спеціальними пропозиціями, лише якщо Клієнт / відвідувач Сайту надав на це попередній дозвіл.

      5.1.6. Для інших цілей прямого маркетингу.

      • Загальне. У цьому параграфі описуються окремі приклади того, як Компанія використовує дані для інших цілей прямого маркетингу.
      • Маркетингові кукі-файли. На Сайті використовуються маркетингові кукі-файли, що типово встановлюються рекламними мережами. Ці мережі є компаніями, що працюють посередниками між FOBERINI та рекламодавцями. Маркетингові кукі-файли серед іншого показують релевантні персоналізовані рекламні оголошення або пропозиції (на основі поведінки — відвідувань, натискань на посилання на Сайті Клієнтами / відвідувачами Сайту), коли Клієнт / відвідувач Сайту заходить в ці мережі або на приєднані до них сайти. Для додаткової інформації про маркетингові кукі-файли, і те, як Клієнт / відвідувач Сайту може відкликати дозвіл на ці кукі-файли, звертайтеся до правил стосовно кукі-файлів на цьому Сайті або в мобільному додатку (за наявності).
      • Прив'язка поведінки на сайті. Якщо Клієнт / відвідувач Сайту заходить на Сайт через свій особистий кабінет, або якщо відвідує Сайт через посилання в електронному листі, Компанія прив'язує поведінку на сайті до даних замовлення Клієнта / відвідувача Сайту на платформі керування даними. Компанія використовує ці дані здебільшого для того, щоб не надсилати Клієнту / відвідувачу Сайту подальші оголошення після того, як він вже купив Товар або замовив послугу.
      • Залишений кошик. Якщо Клієнт / відвідувач Сайту перериває процедуру замовлення на Сайті, Компанія надсилає персоналізований електронний лист із посиланням на процедуру замовлення, щоб Клієнт / відвідувач Сайту міг продовжити з того місця, де залишив. Компанія надсилатиме Клієнту / відвідувачу Сайту такі електронні листи лише на його запит або якщо він погодився одержувати від Компанії електронною поштою оновлення та спеціальні пропозиції. Клієнт / відвідувач Сайту може відкликати свій дозвіл на такі електронні листи в будь-який час, натиснувши на посилання відписатися в електронному листі, налаштувавши свої уподобання щодо зв'язку у своєму кабінеті (якщо є) або звернувшись до Компанії (див. «Ваші права» нижче).
      • Особлива цільова аудиторія. Компанія може брати участь у програмі Facebook «Особлива аудиторія», що дає змогу показувати персоналізовані оголошення у стрічці Клієнта / відвідувача Сайту. Для цього Компанія може повідомляти електронну адресу Клієнта / відвідувача Сайту Facebook і дозволяти Facebook визначати, чи має Клієнт / відвідувач Сайту аккаунт Facebook. Для визначення аудиторії, Компанія може використовувати дані замовлення Клієнта / відвідувача Сайту. Також Компанія може користуватися подібними програмами в інших соціальних мережах. Клієнт / відвідувач Сайту може відмовитися від участі у програмі Особливої аудиторії Facebook та подібних програмах, надіславши Компанії електронного листа (див. «Ваші права» нижче) з електронної адреси, стосовно якої Клієнт / відвідувач Сайту бажає відмовитися від участі. Також, можливо, Клієнт / відвідувач Сайту надав дозвіл на одержання персоналізованої реклами у стрічці Facebook або в рамках користування іншими соціальними мережами через правила стосовно кукі-файлів.

      5.1.7. Для зв'язку з Клієнтами / відвідувачами Сайту.

      • Компанія використовує контактні дані Клієнта / відвідувача Сайту для спілкування у зв'язку з послугами та програмами лояльності Компанії, щоб відповідати на запитання та обробляти скарги.

      5.1.8. Для бухгалтерії та виконання зобов'язань, покладених законом.

      • Компанія збирає, зберігає та використовує дані Клієнта / відвідувача Сайту для внутрішніх цілей, таких як бухгалтерія і виконання фінансових зобов'язань.
      • Закон може вимагати від Компанії збирати та передавати ідентифікаційні дані, інформацію про замовлення Клієнта / відвідувача Сайту державним установам або урядовим організаціям для податкового контролю.

      5.1.9. Правове підґрунтя. Компанія збирає, використовує та зберігає особисті дані Клієнта / відвідувача Сайту для здійснення продажів та надання послуг і для програм лояльності, виконання зобов'язань, покладених законом, для законних інтересів Компанії та інтересів третіх сторін або за згодою Клієнта / відвідувача Сайту.

      6. СТРОК ЗБЕРІГАННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

      • Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.
      • Після того, як суб'єкт персональних даних перестав бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

      7. РОЗКРИТТЯ АБО ПЕРЕДАЧА ДАНИХ ТРЕТІМ ОСОБАМ

      7.1. Загальні відомості. Компанія може розкривати або передавати особисті дані Клієнта / відвідувача Сайту компаніям групи, партнерам за програмою лояльності, надавачам послуг та субпідрядникам для зазначених нижче цілей.

      7.1.1. Для допоміжних послуг

      7.1.2. Для програм лояльності Компанії та пільг.

      7.1.3. Статистичне дослідження та прямий маркетинг.

      7.1.4. Для того, щоб Клієнт / відвідувач Сайту міг скористатися послугами партнерів Компанії.

      • З дозволу Клієнта / відвідувача Сайту Компанія може надавати дані партнерам, щоб дати змогу Клієнту / відвідувачу Сайту скористатися їхніми послугами, які Компанія включає до своїх послуг або додатків (за наявності). Хоча Компанія обирає своїх партнерів обережно, ці партнери мають власні правила конфіденційності, що застосовуються до того, як вони обробляють особисті дані Клієнта / відвідувача Сайту.

      7.1.5. Для безпечних замовлень.

      7.2. Державні органи. Закон може вимагати від Компанії збирати та передавати ідентифікаційні дані Клієнта / відвідувача Сайту, інформацію про замовлення державним установам або урядовим організаціям для податкового контролю і т.п.

      7.3. Сайти третіх сторін. Сайт та мобільні додатки (за наявності) містять посилання на сайти третіх осіб. Якщо Клієнт / відвідувач Сайту переходить за цими посиланнями, Клієнт / відвідувач Сайту виходить з Сайту та/або мобільного додатку (за наявності). Ця Політика конфіденційності не поширюються на сайти третіх осіб. Компанія не бере на себе відповідальність за використання Персональних даних Клієнтів / відвідувачів Сайту третіми особами. Клієнт / відвідувач Сайту користується цими сайтами на свій ризик. Для додаткової інформації про те, як треті особи обробляють Персональні дані Клієнта / відвідувача Сайту, просимо читати їхні правила конфіденційності, у разі наявності.

      8. БЕЗПЕКА ТА ЗБЕРІГАННЯ

      Компанія вживає належні технічні та організаційні заходи для захисту Персональних даних Клієнта / відвідувача Сайту від втрати та зловживання.

      9. ТРАНСГРАНИЧНАЯ ПЕРЕДАЧА ДАННИХ

      9.1. Компанія може передавати особисті дані Клієнта / відвідувача Сайту до країн, що не є його країною проживання (включно з країнами поза межами Європейського економічного простору). Це відбувається в ході організації процесу надання послуг та продажу товарів або через те, що компанії- партнери, що надають послуги ведуть справи у різних країнах світу. Закони у цих країнах можуть не забезпечувати той самий рівень захисту Персональних даних Клієнта / відвідувача Сайту.

      9.2. Передача Персональних даних до країн, що не є країною проживання Клієнта / відвідувача Сайту, часто є необхідним для продажу товарів та надання послуг Компанією. В інших випадках Компанія гарантує адекватний захист для виконання вимог трансграничної передачі Персональних даних згідно з застосовними законами про захист даних.

      10. ВИКОРИСТАННЯ ФАЙЛІВ COOKIE

      Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп'ютері, поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

      Важливо:

      при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;

      у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача;

      відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

      Компанія дбає про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним, для цього Компанії необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, переваги і інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Компанії поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

      Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), Компанія використовуємо такі категорії файлів cookie:

      Виключно необхідні файли cookie - потрібні для пересування користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту. Також, здійснюють запам'ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.

      Експлуатаційні файли cookie - агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія і т.д.

      Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.

      Функціональні файли cookie - використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім'я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарях, мовна версія Сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування Сайту .

      Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) та взаємодіяти з соціальними мережами.

      Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам'ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом.

      Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.

      Цільові файли cookie - використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування Сайту.

      Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесах для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

      Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики:

      Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, Компанія користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Instagram, Google та інші.

      Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача, під час роботи на Сайті.

      Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

      Умови використання Google Analytics - http://www.google.com/analytics/terms/ru.html

      Умови використання Google AdWords - https://policies.google.com/technologies/ads

      Умови використання Facebook, Instagram - https://www.facebook.com/privacy/explanation

      Управління файлами cookie:

      Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того щоб їх відключити скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

      Microsoft Edge - https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement

      Mozilla Firefox - https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

      Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

      Opera - http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html

      Safari for macOS - https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

      Важливо:

      конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;

      варто нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;

      відключення файлів cookie може привести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

      Щоб звернутися до Компанії з приводу використання файлів cookie, відправте повідомлення по електронній пошті на info@foberini.com.

      Якщо користувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальшому відвідуванні Сайту, користувачеві буде повторно пропонуватися включення і використання файлів cookie.

      Інформація про користувачів отримана за допомогою файлів cookie не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

      11. БЕЗПЕКА НЕПОВНОЛІТНІХ

      11.1. Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. Компанія дуже серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, в зв'язку з чим, зі свого боку, Компанія звертається до батьків із закликом пояснити своїм дітям про проблеми безпеки в Інтернеті, про їх конкретну мету і потребу у використання тих чи інших сервісів Сайту.

      Покупцем може бути лише фізична особа, яка досягла 18-річного віку і володіє повною дієздатністю.

      11.2. Якщо законним представникам дитини стало відомо, що Компанії були надані Персональні дані дитини, такий законний представник повинен звернутися до Компанії із запитом про видалення таких даних. У такому випадку Компанія застосує заходи для видалення цієї інформації.

      12. ПРАВА ВІДВІДУВАЧІВ/КЛІЄНТІВ ЩОДО ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

      12.1. Клієнт / відвідувач Сайту може звернутися до Компанії (дивіться нижче) для реалізації будь-яких прав, що надаються чинним законодавством про захист даних, включно з такими: (1) право на доступ до своїх даних, (2) на їх виправлення, (3) на вилучення даних, (4) на обмеження обробляння даних, (5) право на перенесення даних і (6) право на оскарження обробляння.

      12.1.1. Право на доступ.

      Клієнт / відвідувач Сайту має право направити запит з питанням чи обробляє Компанія будь-які їх особисті дані, і, якщо так, одержати доступ до цих даних у формі копії. Забезпечуючи право доступу, Компанія також надає додаткову інформацію, таку як мета обробляння, категорії Персональних даних, а також будь-яку інша інформацію, потрібну Клієнту / відвідувачу Сайту для реалізації такого права на доступ.

      12.1.2. Право на виправлення.

      Клієнт / відвідувач Сайту має право на виправлення даних у разі неточності або неповноти. За запитом Компанія виправляє неправильні дані про Клієнта / відвідувача Сайту, враховуючи мету обробляння, доповнити неповні особисті дані, що можуть включати надання додаткового звіту.

      12.1.3. Право на вилучення.

      Клієнт / відвідувач Сайту має право на вилучення його Персональних даних, що означає видалення даних Компанією і, де це можливо та іншими контролерами, яким ці дані надійшли від Компанії. Вилучення Персональних даних може мати місце лише в певних випадках, передбачених законом, перелічених у статті 17 Загального регламенту захисту даних (GDPR). Це виключає ситуації, коли персональні дані Клієнта / відвідувача Сайту більш не є потрібними з огляду на первинну мету їхнього обробляння. Зважаючи на спосіб, яким Компанія надає певні послуги, може знадобитися певний час на стирання резервних копій.

      12.1.4. Право на обмеження обробляння.

      Клієнт / відвідувач Сайту має право на обмеження обробляння його Персональних даних, що означає, що Компанія має припинити обробляння ваших даних на певний період часу. Обставини, що можуть послужити причиною для реалізації цього права, включають ситуації, коли точність Персональних даних Клієнта / відвідувача Сайту оскаржується, але потрібен певний час, щоб перевірити їхню точність або неточність. Це право не заважає Компанії надалі зберігати особисті дані Клієнта / відвідувача Сайту. Компанія інформуємо Клієнта / відвідувача Сайту перед тим, як обмеження знімається.

      12.1.5. Право на перенесення даних.

      Клієнт / відвідувач Сайту має право на перенесення даних, це означає, що Клієнт / відвідувач Сайту може вимагати надати його особисті дані у структурованому, загально вживаному, придатному до машинного зчитування форматі і передати ці данні безпосередньо іншому контролерові, наскільки це технічно можливо.

      12.1.6. Право на оскарження.

      Клієнт / відвідувач Сайту має право оскаржувати обробляння Персональних даних, що означає, що Клієнт / відвідувач Сайту може вимагати від Компанії не обробляти надалі його особисті дані. Це застосовується лише в разі «законного інтересу» як підстави (включно з профайлінгом) для обробляння (див. «Правове підґрунтя).

      У будь-який час і безкоштовно Клієнт / відвідувач Сайту може оскаржити використання персональних даних в цілях прямого маркетингу, якщо ваші особисті дані обробляються для цього, включно з профайлінгом, у тій мірі, в якій це пов'язано з прямим маркетингом. У разі реалізації цього права ми не зможемо надалі використовувати ваші особисті дані з цією метою.

      12.2. Ви можете в будь-який час відкликати свою згоду. Клієнт / відвідувач Сайту має право відкликати свою згоду в будь-який час за спеціальними інструкціями. Наприклад, Клієнт / відвідувач Сайту має право відкликати згоду, натиснувши на посиланні «відписатися» в електронному повідомленні, змінивши налаштування на смартфоні (для мобільних пуш-повідомлень і даних місцезнаходження). Також ви можете звернутися до Компанії.

      12.3. Для додаткової інформації про те, як відкликати свій дозвіл на кукі-файли та подібні технології, які Компанія використовує, коли Клієнт / відвідувач Сайту відвідує Сайт або користується додатком (за наявності), просимо звернутися до правил стосовно кукі-файлів на Сайті або в мобільному додатку (за наявності). Можуть бути ситуації, коли Компанія має право відмовити або обмежити права, як описано вище. Наприклад, відмовити у доступі, якщо це необхідно для захисту прав і свобод інших осіб, або відмовитись стирати особисті дані, якщо обробляння цих даних є необхідним для виконання зобов'язань.

      12.4. Також Клієнт / відвідувач Сайту має право звертатися до Компанії з будь-якими питаннями, коментарями та скаргами щодо цієї Політики конфіденційності.

      13. ПРАВИЛА РЕДАГУВАННЯ ПОЛІТИКИ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

      Компанія має право періодично змінювати цю Політику конфіденційності. Зміни до Політики конфіденційності вступають в силу після їх публікації на Сайті.